Hoe maak ik een eetbare tuin?
Handige tips voor tuinieren met groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen
Voor 16.00 besteld, over twee dagen in huis
Hoe maak ik een eetbare tuin? is het nieuwe deel in de Hoe help ik de dieren in mijn tuin-serie. Het gaat in op allerlei vragen die je kunt hebben als je zelf wilt tuinieren met groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen.
Hoe start ik mijn tuin? Welke planten zijn geschikt? Hoe kan ik het hele jaar oogsten? Hoe maak ik jam? Hoe ga ik om met droogte? Ook is er aandacht voor het milieuvriendelijke aspect van (moes)tuinieren: tuinieren met een kleine ecologische voetafdruk, zonder plastic, en met gebruik van natuurlijke bescherming van je gewassen.
Het boek is opgebouwd in een duidelijk vraag- en antwoordformat. De tips zijn door iedereen te gebruiken, ongeacht of je een grote tuin, een volkstuin of een balkon hebt. Onmisbaar voor iedere beginnende en meer gevorderde tuinier!
- Het vijfde deel in de succesvolle Hoe help ik de dieren in mijn tuin-serie
- Meer dan 120 praktische vragen en antwoorden
- Onmisbaar naslagwerk voor elke tuinier
“Een mooi én praktisch naslagwerk dat barst van de handige tips voor tuinieren met groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen. Voor beginners staan er haalbare laagdrempelige projecten in, ook gevorderde tuiniers treffen er een massa aan interessante weetjes, vooral wat betreft de aandacht voor het milieuvriendelijke aspect van (moes)tuinieren." - Stadstuinieren
Ook verschenen in deze serie: Hoe help ik de dieren in mijn tuin? | Tuinmysteries | Hebben bijen onkruid nodig? | Hoe houd ik de slakken uit mijn tuin?
Sally Nex is tuinier en auteur. Haar artikelen over duurzame tuintechnieken verschenen in vooraanstaande Britse publicaties, waaronder Gardener’s World en the Guardian. Ze geeft lezingen en is een belangrijke stem in de beweging Gardening Without Plastic.
“Een mooi én praktisch naslagwerk dat barst van de handige tips voor tuinieren met groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen. Het boek is samengesteld op basis van 120 tuiniersvragen over eetbare tuinieren waarop de auteur heldere antwoorden geeft. Voor beginners staan er haalbare laagdrempelige projecten in, ook gevorderde tuiniers treffen er een massa aan interessante weetjes, vooral wat betreft de aandacht voor het milieuvriendelijke aspect van (moes)tuinieren: tuinieren met een kleine ecologische voetafdruk, met gebruik van natuurlijke gewasbescherming, omgaan met droogte en plagen en …. hoe te tuinieren zonder plastic. Dat laatste is een onderwerp waar de Britse tuinschrijfster auteur Sally Nex zich hartstochtelijk om bekommert, ze heeft een belangrijke stem in de beweging Gardening Without Plastic.“ - Stadstuinieren
“Een handzaam boek met veel informatie over van alles, van en voor de eetbare tuin. Over: moeten de groenten keurig in rijtjes groeien, waarom verleppen mijn aardbeien plotseling, kan ik mijn eigen thee verbouwen, smaken eetbare bloemen ergens naar en kan ik mijn eigen botanicals voor cocktails kweken. Het boek geeft heel veelzijdige tips en zelfs recepten. Sally’s aandacht gaat speciaal naar tuinieren met een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk en tuinieren zonder plastic. Maar ook: Ik wil graag zelf jam maken. Waar begin ik? Vervolgens gaat het over pectine, welke fruitsoorten wat doorsnee geven, tips voor fruitkwekers en een recept. Een mooie aanwinst voor beginnende en ervaren moestuinierders.” – Kruidentaal Magazine
“Hoe start ik mijn tuin? Welke planten zijn geschikt? Hoe kan ik het hele jaar oogsten? Hoe maak ik jam? Hoe ga ik om met droogte? Het boek ‘Hoe maak ik een eetbare tuin?’ is opgebouwd uit een vraag- en antwoordformat en beantwoordt meer dan 120 vragen. Daarnaast besteedt het boek aandacht aan het milieuvriendelijke aspect van (moes)tuinieren.” - Groei & Bloei
“Dit boek biedt handige tips voor tuinieren met groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen. Ruim 120 antwoorden op vragen over het creëren van een eetbare tuin. Voor zowel de beginnende als meer gevorderde tuinier, ongeacht of je een grote tuin, volkstuin of een balkon hebt.” - Max Magazine
“Het concept van ‘een tuin veranderen in een eetbare tuin’ is nog niet zo gek. Dit boek neemt je stap voor stap mee in jouw veranderingsproces op weg naar een tuin die je niet meer hoeft te onderhouden vanuit een netheidsyndroom. Je gaat een tuin krijgen waarin je lekker steeds een beetje rommelt, maar vooral waarin je je boodschappen haalt voor de avondmaaltijd. Even een komkommer, paprika, wat worteltjes en een teentje knoflook, een paar aardappelen uit de opslag en klaar is Kees.” – Hier in Salland